Huisartsenzorg nodig? Bel gerust!

Geschreven door Redactie

Patiënten van alle huisartsenpraktijken in Almere kunnen ook in tijden van corona voor zorgvragen terecht bij de huisarts. Stel uw zorg niet uit en neem gerust contact op met uw huisartsenpraktijk als u zich zorgen maakt. Zo voorkomt u dat uw klachten verergeren.

Juist in deze tijd willen de huisartsen goede, veilige en persoonlijke zorg bieden. Daarvoor zijn zij bereikbaar en beschikbaar. Het is niet altijd nodig dat u langskomt op de praktijk, er zijn prima alternatieven. Uw huisarts kan u telefonisch, via beeldbellen en online via MijnGezondheidnet (MGn) ook heel goed helpen. Is het nodig dat u toch langskomt op de praktijk? Dan kan dit in een veilige omgeving. 

Veiligheid staat voorop Als u naar de huisartsenpraktijk belt, stelt de doktersassistent specifieke vragen om uw zorgvraag vast te stellen. Dit heet triage. De doktersassistent is opgeleid om zelfstandig, of in overleg met de huisarts, te bepalen wat de volgende stap is. Dat kan bijvoorbeeld een telefonisch advies zijn, een (telefonische) afspraak bij de huisarts of een doorverwijzing naar de specialist. Bent u uitgenodigd op de praktijk? In alle huisartsenpraktijken zijn maatregelen getroffen om uw bezoek veilig te laten verlopen. Zoals speciale spreekuren voor mensen met coronaklachten, 1,5 meter afstand houden in het gebouw, en het desinfecteren van handen bij binnenkomst. Veiligheid staat voorop. Kunt u wegens gezondheidsklachten niet naar uw afspraak op de praktijk komen? Huisartsen rijden ook visites voor patiënten die niet naar de huisartsenpraktijk kunnen komen.

Onze Ambassadeurs