Steeds meer kans op vuurwerkverbod

Geschreven door Redactie

Na een peiling blijkt dat het aantal mensen dat een vuurwerkverbod wil in korte tijd flink is toegenomen.

Het blijkt nu namelijk dat twee derde voorstander is van een totaalverbod tijdens oud en nieuw. 

Volgens de politie ging het deze jaarwisseling opnieuw flink mis. Er waren dit jaar dan ook 9300 incidenten in de nieuwjaarsnacht. Dit zijn ruim 400 meer dan in 2018. Daarnaast werden er ook op verschillende plekken hulpverleners bedreigd en bekogeld met vuurwerk. 

Uit het onderzoek van Hart van Nederland, Wat vindt Nederland, bleek al kort na oud en nieuw dat een groot deel van de Nederlanders het vuurwerk liever ziet verdwijnen. In dit onderzoek deden 3200 mensen mee. Dit onderzoek laat zien dat veertig procent voor een totaalverbod is en iets meer dan een derde voor een verbod op knalvuurwerk is. 

Drie weken later is dit onderzoek opnieuw gedaan en hieruit kwam dat het aantal tegenstanders van vuurwerk flink is gegroeid. In deze peiling onder 2200 mensen zegt 65 procent voor een totaalverbod te zijn en 85 procent vindt het niet langer verantwoord om op de oude manier door te gaan. 

Ook in de tweede kamer werd duidelijk dat de meerderheid voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen is. Nu blijkt dus alleen dat zo’n gedeeltelijk verbod voor de meeste Nederlanders niet ver genoeg gaat. 


Onze Ambassadeurs