Basisschool De Zeetuin gaat dicht

Geschreven door Redactie

Openbare basisschool De Zeetuin in Almere Muziekwijk sluit per 1 augustus de deuren.

Dat heeft de school dinsdagavond aan de ouders meegedeeld.

Het is volgens de directie lastig om de kwaliteit van het onderwijs goed te houden doordat het leerlingenaantal al jaren afneemt. Ook heeft de school in anderhalf jaar tijd een directeur en diverse leerkrachten zien vertrekken. "De Zeetuin verkeert al enige jaren in een kwetsbare positie, het toekomstperspectief is daarom onzeker", schrijft de directie in een brief aan de ouders. "We staan voor goed onderwijs voor onze leerlingen, maar in de huidige omstandigheden voorzien we dat het steeds moeilijker wordt om dat waar te maken. Daarom hebben we besloten De Zeetuin te sluiten."

De leerlingen zijn vandaag op school op de hoogte gebracht van de aanstaande sluiting. Ouders zullen hun kind volgend schooljaar bij een andere school moeten aanmelden. De Zeetuin probeert Groep 7 bij elkaar te houden, zodat deze als klas Groep 8 kan afmaken.

De Zeetuin is onderdeel van de Almeerse Scholengroep (ASG). De school werd in 2018 bezocht door de Onderwijsinspectie. Die gaf de het oordeel 'onvoldoende', omdat leerkrachten te weinig zicht hebben op de ontwikkeling van de leerlingen. Ook is er te weinig oog voor de ontwikkeling van de leerkrachten zelf. De resultaten van de school bereikten in 2018 een ondergrens, aldus de inspectie. In juli handhaafde de inspectie het oordeel.

Onze Ambassadeurs