Nieuwe verklaring van vrouw over gewapende overval op oom

Geschreven door Redactie

De rechtbank in Lelystad trekt meer tijd uit voor een zaak rond een gewapende overval in Almere.

Voor de overval zijn vijf verdachten opgepakt. Een van hen is een 20-jarig nichtje van de man die overvallen werd. Vermoedelijk gaat het om een mislukte afpersing.

De strafzaak tegen het vijftal zou woensdag en donderdag worden afgehandeld, maar de zitting werd woensdagmiddag onderbroken. Volgens de rechtbank gebeurde dat omdat het nichtje van het slachtoffer nieuwe verklaringen over de andere verdachten heeft afgelegd.

De overval vond op 11 november 2018 plaats aan de Nat King Colestraat in Almere. De vrouw was met een vriendin op bezoek bij haar oom toen iets na 2 uur in de nacht twee met bivakmutsen uitgeruste overvallers via een balkondeur binnenvielen. De oom kreeg een wapen op zich gericht. Hij moest aangeven waar het geld was, anders zou hij sterven. Een van de overvallers nam zijn trouwring af.

Waarom deze man het slachtoffer was van de overval, blijft een vraagteken. De man heeft zelf aangegeven geen cent te bezitten. De 20-jarige vrouw zei dat ze met de overvallers afgesproken had dat de balkondeur op een kier werd gezet. Dit is vervolgens door haarzelf of door haar inmiddels 21-jarige vriendin uit Weesp gedaan.

Volgens de vrouw was de overval een vooropgezet plan. Zij zou onder druk gezet zijn door de andere verdachten. Op de zitting verklaarde ze dat ze die avond een 23-jarige en een 25-jarige man uit Zoetermeer had gesproken over de uitvoering van de overval. De officier van justitie wil deze verklaring gebruiken in de zaken tegen deze twee verdachten. De rechtbank stond dat toe.

Advocaat Gerald Roethof, die een van de twee mannen bijstaat, gaf aan dat hij de 20-jarige vrouw wil laten horen door een onderzoeksrechters. De zaak is nu uitgesteld tot 31 maart. Dan beslist de rechtbank over de onderzoekswensen van de raadslieden.

De vijfde verdachte in de zaak is een vrouw uit de omgeving van Rotterdam die de vluchtauto zou hebben bestuurd.

Onze Ambassadeurs