Gehandicapte Petra in zak en as na camperbrand

Geschreven door Redactie

De gehandicapte Petra Zwier uit Almere kan voorlopig niet op vakantie.

Haar camper brandde op 1 januari tot de grond toe af. Petra heeft een spierziekte en het voertuig was helemaal aangepast naar haar wensen en behoeften.

Een nieuwe camper kan ze niet betalen en daarom zijn vrienden een inzamelingsactie begonnen. Er is inmiddels 2000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 18.000 euro.

Het noodlot sloeg toe op de eerste dag van dit jaar. Petra en haar partner Sander reden in de Duitse plaats Hanstedt, vlakbij Hamburg. Ze waren de vuurwerkknallen rond de jaarwisseling ontvlucht omdat ze twee hulphonden hebben.

Sander zette een nieuwe zekering in de camper omdat de knipperlichten het niet deden. Daarna kwam er opeens rook uit het dashboard en vatte het voertuig vlam.

"Gelukkig heeft Sander mij eerst uit de auto gehaald en de honden ook. Het had heel anders kunnen aflopen", vertelt Petra. "De camper stond na een paar minuten compleet in brand. De brandweer was er snel en overlegde met Sander over de gasflessen aan boord. Toen was het wachten tot die ontploften."

Het stel is uiteindelijk door vrienden uit Almere opgehaald uit Duitsland. Die reden daarvoor in totaal 900 kilometer.

Petra kan zich nog niet goed voorstellen dat ze nooit meer met de camper weg kan. "De camper was ideaal. Ik kon zo genieten van alleen al het onderweg zijn. Het rondrijden is heerlijk en kost weinig energie." Ze gaat nu noodgedwongen op zoek naar een tweedehands caravan; een nieuwe camper met aanpassingen kan ze niet betalen. De verzekering vergoedt dat ook niet. "Het is roeien met de riemen de we hebben."

Onze Ambassadeurs