Young Adult event in bibliotheek Stad

Geschreven door Redactie

Zaterdag 1 februari is de dag dat Young Adult boeken en schrijvers centraal staan in bibliotheek Stad.

Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen Young Adult-liefhebbers hun hart ophalen aan een workshop bloggen of penneveren maken, een masterclass van schrijvers Cis Meijer en Buddy Tegenbosch, de mooiste bookish merchandise en een Pubquiz over YA-boeken en films! De toegang is gratis, voor een aantal workshops heb je een kaartje nodig.


Buddy Tegenbosch en Cis Meijer 

YA-schrijvers Buddy Tegenbosch en Cis Meijer zijn allebei aanwezig voor een speciale masterclass. Buddy Tegenbosch neemt je in zijn workshop mee naar het begin van het schrijven van een verhaal. Wat is een verhaal nou eigenlijk, welke ingrediënten heb je daarvoor nodig en hoe bouw je een scene op? Door gebruik te maken van uitnodigende oefeningen komt iedereen uiteindelijk tot waar het echt om draait: schrijven.

Cis Meijer neemt je tijdens haar masterclass Creatief schrijven stap voor stap mee in hoe je met je eigen creativiteit een verhaal kunt schrijven. Wil je weten hoe je spanning opbouwt? Loop je tijdens het schrijven vast? Is je hoofdpersoon wel echt de hoofdpersoon? Tijdens de workshop is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen. Dat kan overigens ook nog tijdens de Q&A met beide schrijvers. Voor de masterclasses heb je een kaartje nodig. Die kun je kopen via de website van de nieuwe bibliotheek: www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/young-adult-event0


Penneveren maken of bloggen? 

Naast de masterclasses kun je ook een aantal workshops bezoeken. Zo vertelt Katja, aka That Blonde Woman, je alles over ver bloggen. Van hoe je komt op onderwerpen, tot de redactiekant. Maar nog belangrijker: hoe jouw schrijfstijl kan groeien. Oli Veyn verzorgt een workshop penneveer kleuren en versieren. De veren worden bevestigd aan een echte schrijfpen en met touw versierd. Een bedel, een bloem en wat veren maken het geheel af. Je kunt een penneveer maken van jouw favoriete YA boek of je kunt je eigen fantasie gebruiken. Daarnaast is er ook nog een poëzieschrijfworkshop en een workshop om een digitale boekenlegger te maken. Ook voor de workshops heb je een kaartje nodig. Die is te krijgen via www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/young-adult-event0.


Bookish merchandise 

Een Young Adult event is natuurlijk niets zonder toffe bookish items. Er zijn verschillende kraampjes waar je je hart op kunt halen aan booksleeves, boekenleggers, totebags, shirts, kaarsen en nog veel meer. Boekhandel Stumpel is aanwezig met Young Adult boeken en bij hun stand kun je ook een handtekening scoren van Cis Meijer en Buddy Tegenbosch. Zij komen daar signeren. Coffee-Star zorgt voor een lekker hapje en drankje.


Onze Ambassadeurs