Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers

Geschreven door Redactie

Vandaag is het de internationale dag tegen geweld tegen sekswerkers.

Op deze dag proberen wereldwijd verschillende steden en sekswerkers ogranistaties het bewustzijn te vergroten waarmee sekswerkes geconfronteerd worden.

Geweldsmisdrijven tegen sekswerkers worden niet gerapporteerd, niet-geadresseerd en onbestraft. Er zijn echt mensen die het wel schelen wanneer prostituees het slachtoffer zijn van haatmisdrijven, geslagen, verkracht en vermoord worden. Wat je ook denkt van sekswerkers en de politiek eromheen, sekswerkers maken deel uit van onze buurten, maatschappij en gezinnen.

Symbool

Voor de rechten van sekswerkers in er een rode paraplu als symbool, dit symbool wordt gebruikt op de evenementen die worden gehouden op deze dag. Het rode paraplu symbool werd voor het eerst gebruikt door sekswerkers in Venetië in Italië in 2001.

Sekswerkers hielden ook een straatdemonstratie, de Red Umbrellas March, om te protesteren tegen onmenselijke werkomstandigheden en mensenrechtenschendingen. Het international Committee on the Rights of Seks Workers in Europe (ICRSE) heeft de rode paraplu in 2005 bedacht als symbool van het verzet tegen discriminatie. Een overeenkomstige tocht werd georganiseerd als slotevenement van de Europse Conferentie over sekswerk, mensenrechten, arbeid en Migratieconferentie, gehouden in Brussel in België, waar bijna 200 deelnemers verschenen.