Verkeersboetes dalen in 2022

Geschreven door Redactie

Onder andere de boete voor het onnodig geluid maken daalt.

Goed nieuws! De prijzen van verkeersboetes gaan in 2022 naar beneden. Dat geldt niet voor elke overtreding maar er zijn veel boetes die in het nieuwe jaar dalen.

Onder andere de boete voor het onnodig geluid maken in het verkeer – zoals bijvoorbeeld harde muziek draaien of onnodig gas geven – daalt. Eerst was de boete 400 euro waard. Inmiddels is deze prijs gedaald naar 250 euro. Ook de boete voor het parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats als niet-gehandicapte daalt. Die boete is verlaagd van 400 euro naar 310 euro.

Toch zijn er ook boetes die in prijs gaan stijgen vanaf 2022. Zo stijgt de boete van smartphonegebruik tijdens het rijden van 250 naar 320 euro. Ook de boete voor het niet verlenen van voorrang stijgt. Let in elk geval op dat je je houdt aan de verkeersregels. Op deze manier hoef je je geen enkele boete te veroorloven!