Wist jij dit over Schiphol?

Geschreven door Redactie

Misschien vertrek je vaak vanaf Schiphol om vervolgens nietsvermoedend vanaf de parkeerplaats naar de incheckbalie te lopen en het vliegtuig in te stappen.


Heel jammer, want Schiphol Airport heeft als een van de grootste luchthavens van Europa veel te bieden voor reizigers! We vertellen je 3 feiten die je nog niet wist over Amsterdam Airport Schiphol.

Kerk in de luchthaven


Wist je dat Schiphol Airport ook een stiltecentrum heeft? Je kunt hier bidden, mediteren of komen als je stilte nodig hebt. Welke religie of overtuiging je ook hebt, iedereen is welkom. Wanneer je bezinning of veiligheid zoekt, zal de luchthavenpastoor een luisterend oor bieden en je ondersteunen. Elke zondag om 11.00 uur is er feest en elke passagier is welkom.


Indoor en outdoor park


Schiphol Airport heeft een buiten- en een binnen park, met fluitende vogels en groene planten en bomen. Ben je de drukte in de vertrekhal zat? Bezoek dan het luchthavenpark of de oase. Het is geopend van 09:00 tot 17:00 uur en is te vinden in Lounge 1 na de veiligheidscontrole. Er staat zelfs een 130 jaar oude boom die daar een tweede leven heeft gekregen.


Bibliotheek Schiphol


Deze is echt voor de lees liefhebbers als je lang moet wachten op je vlucht. Je kan dan naar luchthavenbibliotheek tussen gate E en F gaan . Hier vindt je meer dan 1200 boeken in meer dan 30 talen! Als je vlucht erg vertraagd is en je hebt geen boek in je handbagage, dan kun je deze bibliotheek raadplegen. Lees een boek en je zult merken dat de tijd voorbij vliegt.