Flevolanders het meest verzot op de auto

Geschreven door Redactie

Flevolanders zijn verzot op de auto en hebben iets minder op met fietsen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het coronajaar 2020 bleek dat landelijk gezien het aantal autokilometers drastisch afnam ten opzichte van 2019, maar in Flevoland was die daling het minst. Inwoners legden gemiddeld zo'n achttien kilometer per dag af als bestuurder, terwijl dat landelijk zo'n dertien kilometer was.

Flevoland is ook de provincie waar het minst gefietst wordt. Vorig jaar werd er maar zo'n 1,8 kilometer per dag gefietst. Zeeland is de provincie waar het meest werd gefietst. Daar legden ze meer dan 3 kilometer per dag af.

Dat landelijk het aantal autokilometers zo drastisch afnam, kwam omdat mensen tijdens de coronacrisis een stuk meer gingen thuiswerken. Ook werd er een stuk minder gereisd van en naar de kinderopvang, scholen en bijvoorbeeld winkelstraten.