Kabinet wil nog dit jaar een verbod op al het vuurwerk

Geschreven door Redactie

Het kabinet wil nog dat dit jaar een verbod komt op alle soorten vuurwerk. De ministers praten deze week er verder over.

Vrijdag maken ze een beslissing. Waarschijnlijk maakt het kabinet dan bekend dat er echt een verbod komt op het vuurwerk. 

Het kabinet wil dat nu nog niet bekend maken. Eerst willen ze afspraken maken over de steun die de mensen die vuurwerk maken en verkopen, krijgen. Voor hen wordt er waarschijnlijk heel veel geld beschikbaar gemaakt, omdat ze dit jaar veel verlies lijden met zo'n verbod.

De politie en de burgermeesters maakten al eerder bekend dat ze graag een vuurwerkverbod willen dit jaar. Vuurwerk zorgt er ook voor dat er veel mensen gewond raken. Die kunnen ziekenhuizen er niet bij hebben naast alle corona-patiënten.


Onze Ambassadeurs