Lege klassen, volle Hema tijdens tweede stakingsdag

Geschreven door Redactie

Het is vandaag de tweede stakingsdag op rij in het onderwijs.

En dat betekent dat ook nu veelscholen in Flevoland de deuren gesloten houden. Leerkrachten voeren actie voor minder werkdruk, voldoende collega's en een fatsoenlijk salaris.

Bij basisschool de Regenboog in Almere Haven werd er vandaag niet gestaakt. Toch waren de lokalen vrijwel leeg. Moeder Irene Stout riep andere ouders op om hun kinderen thuis te houden uit solidariteit met de leerkrachten. Een oproep waar door veel ouders gehoor aan is gegeven. Van de 460 kinderen verschenen er slechts 60 op school.

Vrij zijn op een doordeweekse dag zorgt niet alleen voor drukte bij pretparken of andere dagjes uit, ook buiten de deur ontbijten is populair. Bij de Hema in Emmeloord is extra personeel ingezet op de stakingsdagen. Het bedrijf zag grote drukte bij het ontbijt op donderdag- en vrijdagochtend.

Voetbalclub SV Lelystad '67 heeft met het oog op de stakingen speciale sportdagen georganiseerd. "Zodat de kinderen niet twee dagen met hun neus in de PlayStation zitten", zegt Arjan Riezebos van SVL. Zo'n anderhalve week geleden begon de voetbalclub met het promoten van de actiedagen, maar het werd niet echt druk. Op donderdag kwamen er zo'n tien kinderen naar het sportveld, vrijdag waren het er zes.

In totaal staakten donderdag en vrijdag ruim 4100 scholen in Nederland. Zowel basisscholen als locaties voor het voortgezet onderwijs deden mee.

Onze Ambassadeurs