Almere City FC hecht team op Deadline Day

‘Wanneer je tegen een concurrent speelt is het aanhaken of afhaken.’

Met die woorden omschrijft Thomas Verheydt het duel tussen Almere City FC en Telstar.

De 28-jarige spits heeft op Deadline Day met twee treffers een groot aandeel in de 4-2 overwinning op de ploeg uit Velsen-Zuid en verschijnt na afloop met een grote lach op het gezicht voor de camera’s. ,,We blijven volop in de race om de play-offs en moeten iedere week brengen wat we vandaag hebben gebracht.”

Waar de beste kansjes in de beginfase voor Almere City FC zijn, is het Telstar dat na 18 minuten op voorsprong komt. Benaissa Benamar tikt de bal randje buitenspel binnen en brengt de gasten daarmee aan de leiding. Het is het startsein van een levendige fase, waarin nog drie treffers vallen.

De gelijkmaker laat niet lang op zich wachten en verschijnt zes minuten later op het scorebord. Faris Hammouti bedient Thomas Verheydt, die een goede loopactie maakt en de bal hard binnen schiet. Na exact een half uur spelen slaat onze sterk gebouwde spits opnieuw toe. Nick Venema draait de bal vanaf de linkerflank gevaarlijk in, waarna Verheydt met zijn inzet op doelman Van der Maaten stuit. In de rebound weet de aanvaller al vallend met een soort halve omhaal de goalie alsnog te verschalken.

Net als afgelopen maandag op bezoek bij Jong AZ kan Almere City FC maar heel kort van de voorsprong genieten. Uit de eerstvolgende aanval van Telstar is het namelijk direct weer prijs. Glynor Plet – vervanger van topscorer Reda Kharchouch, die vanwege transferperikelen afwezig is – krijgt de bal voor de voeten en laat Joshua Smits kansloos. Veel doelpunten dus in het eerste bedrijf, maar niet de gewenste voorsprong voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen.

Na rust gebeurt er lange tijd weinig enerverends binnen de lijnen. De eerste echte kans laat tot minuut 72 op zich wachten, maar dan is het ook wel direct raak. Amir Absalem stuurt Anass Ahannach de diepte in met een heerlijke pass, waarna de middenvelder doelman Ter Maaten passeert en uit een moeilijke hoek de 3-2 binnen schiet. ,,Heerlijk! Ik dacht nog: ‘oei, ik maak het mijzelf nu wel lastig, uit deze hoek met mijn verkeerde been’. Maar hij paste er precies in”, glundert Ahannach na afloop.

Ditmaal lukt het de thuisploeg wel om de voorsprong vast te houden. Sterker nog, enkele minuten later wordt het zelfs 4-2. Youri Loen raakt eerst nog uit een vrije trap de kruising, maar bij de volgende aanval is het prijs. Ditmaal geeft Loen voor op Venema, die van dichtbij raak tikt.

,,Het is voor ons een mooie avond”, aldus Verheydt. ,,De opluchting is groot. De verwachtingen zijn hoog en je voelde aan alles dat de spanning er goed op zat. Voor mij is het extra lekker dat ik twee keer scoor.”