Lekkages bij basisschool, omgevallen bomen en schade bij voetbalveld na hevige regenval

Geschreven door Redactie

De harde regen van maandag heeft op verschillende plekken in de provincie voor wateroverlast en stormschade gezorgd. Zo zijn bomen omgevallen, liepen een woning en een bedrijf vol water en ging basisschool De Kring in Lelystad iets later open dan gepland vanwege lekkages. 


Vloeren in De Kring kwamen blank te staan en plafondplaten raakten doorweekt.

De regen bij De Kring kwam rond 18:00 uur met bakken uit de hemel. Medewerkers van de inpandige BSO waren nog aanwezig, waardoor schooldirecteur Rolf Tuinman al snel een belletje kreeg. Daarop snelden meerdere leerkrachten van De Kring naar de school om computers en digitale schoolborden weg te zetten. Ze haalden ook het water van de tafels weg. Een gespecialiseerd bedrijf zoog 's avonds laat het water van de vloeren. Dat zorgde ervoor dat de schade beperkt bleef tot de doorweekte plafondplaten. 

Er was in de nacht van donderdag op vrijdag ook al een lekkage in het schoolgebouw. Volgens directeur Tuinman sijpelt het water door het dak op de punten waar het water samenkomt. Een dakbedrijf onderzocht maandag of dat door het dakleer komt. Dat bleek niet zo te zijn, waardoor er verder gezocht moet worden naar de bron van het probleem. 


De brandweer moest vanwege het extreme weer een paar keer uitrukken voor stormschade. In Lelystad is een boom over het fietspad van de Kievitsweg gevallen en in Almere en Biddinghuizen liep water een woning en bedrijf binnen. Volgens woordvoerder Arjan Venema van Brandweer Flevoland viel het aantal meldingen mee. De regen zorgde er ook voor dat het kunstgrasveld van voetbalvereniging Unicum in Lelystad maandagavond oranje kleurde. Door het vele water is het kurk naar boven gedreven. 


Onze Ambassadeurs