Duizenden reacties op Facebook over tropenrooster

Geschreven door Redactie

Er komen warme dagen aan en ook de scholen bereiden zich daarop voor. Veel basisscholen kiezen voor een tropenrooster: Eerder naar school en eerder uit zijn. Klinkt heerlijk voor de kinderen, maar denk eens aan dagopvang en diversen. RTL nieuws stelde het aan de kaart op Facebook en de reacties barstten los vol diverse meningen van ouders. Er zijn twee kanten: De mensen die vóór zijn en de mensen die tégen zijn. 

De ouders die tégen zijn laten dat goed weten door het welbekende “Terug in mijn tijd…” of “Ik moet gewoon werken.” Terug in hun tijd moesten ze ook gewoon volle dagen op school zitten, op het werk is geen airconditioner. En natuurlijk: Wie moet de kinderen opvangen? Gelukkig voor hen zijn er veel scholen die opvang regelen.

“Mogen ze bij ons op het werk ook wel doen!”

De ouders die vóór zijn, hebben vrijwel allemaal dezelfde mening. “Laat die kinderen toch lekker een kortere dag hebben” en “Vroeger hadden wij dagen van 30 graden, deze kinderen zouden meerdere dagen met 35 graden in het klaslokaal zitten.” Dagopvang? Geen probleem. “Dan kunnen ze lekker spelen met water en met de andere kinderen.”

“Hier op Curaçao beginnen we standaard om 07.10.”

En er zijn mensen die zowel voor als tegen zijn. “Het is goed omdat het zo warm wordt, maar vroeg opstaan terwijl ze al zo slecht slapen…” Wat vind jij van het tropenrooster? Laat het ons weten!

Post van RTL nieuws op Facebook


Onze Ambassadeurs