Nationale Dag van India bij Floriade

Geschreven door Redactie

Op donderdag 18 augustus vindt de Nationale Dag van India plaats bij Floriade.

Op deze dag staat het rijke culturele erfgoed van India in de spotlights met onder andere traditionele dans. Ook wordt er aandacht besteed aan het speciale jaar dat India dit jaar viert. Ruim twintig van de 30 internationale deelnemers hebben tijdens de Expo een nationale dag of zelfs een gehele week op het park. Deze dagen kenmerken zich door ontvangsten van officiële delegaties, een vlaggenceremonie en het volkslied, informatieve kennissessies, traditionele muziek en cultuur, lokale gerechten en of parades met deelnemers in authentieke kostuums. Ook krijgen bezoekers een kijkje in de problematiek van duurzaamheid van het specifieke land. Alle activiteiten en optredens op de Main Stage zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Floriade. Het complete programma van de alle landen is te vinden op de website van Floriade.

Een feestelijk jaar voor India

Dit jaar viert India ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’, de 75e verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. Tijdens dit feestjaar worden de geschiedenis, cultuur en bijzondere prestaties van de bevolking van India herdacht. Daarnaast is dit jaar ook heel speciaal voor India en Nederland, aangezien de twee landen 75 jaar diplomatieke betrekkingen vieren.

Traditionele Indiase cultuur

Bezoekers kunnen tijdens de Nationale Dag proeven van een stukje India in de vorm van een optreden met drie verschillende soorten Indiase dans. Dit loopt uiteen van een klassieke danssoort Kathak die is ontstaan in Hindoeïstische tempels tot twee soorten volksdans uit Rajasthan en Punjab. Bij het paviljoen van India, genaamd ‘India Spiritual Garden’, kunnen bezoekers een sierlijke henna tattoo laten zetten of een leuk souvenir kopen.

India in The Green House

In The Green House presenteert India zijn meest zuidelijke staat Tamil Nadu, met kleurrijke dekens en tapijten en producten zoals bananen, verse en exotische groenten, specerijen en medicinale producten, een breed scala aan producten op basis van kokosnoten, bloemstukken en nog veel meer. Bijzonder om te zien is de miniatuur van het Nederlandse Vredespaleis gemaakt met Indiase kruiden zoals kardemom, kruidnagel, kaneel, venkel en komijn. Verder kunnen bezoekers hier kennismaken met de Indiase filosofie van yoga met dagelijkse meditatiesessies.

Bekijk hier het overzicht van alle Nationale Dagen.

Bekijk hier het filmpje "A trip around the world"

Onze Ambassadeurs