Oorzaak storing Ketelbrug gevonden

Geschreven door Redactie

Rijkswaterstaat heeft het probleem gevonden dat zorgde voor een grote storing in de Ketelbrug. Dat laat de wegbeheerder weten. Zondag kon de brug in de A6 lange tijd niet bediend worden door de storing. Het verkeer stond uren lang stil op de snelweg.

Wat de storing precies veroorzaakte, is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat lastig uit te leggen omdat het erg technisch is. Een onderdeel in de brug moet vervangen worden. Dat is inmiddels besteld en wordt zo snel mogelijk vervangen.

Hoe lang de reparatie gaat duren, kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen. De brug gaat in ieder geval niet open voor scheepvaart tot het probleem helemaal opgelost is. Het wegverkeer kan tijdens de werkzaamheden wel gebruikmaken van de Ketelbrug.