Speciale TikTok-zone op vmbo-school

Geschreven door Redactie

In het schoolgebouw van Aeres VMBO Almere is een speciale plek gereserveerd voor leerlingen die bezig zijn met de social media app TikTok. Daar mogen de scholieren in de pauzes en tussenuren dansjes maken, opnemen en plaatsen op de app.


TikTok is het snelst groeiende social mediaplatform van dit moment. Je kunt er korte filmpjes mee maken. Nadat de gebruiker de video online plaatst, kunnen mensen de post liken en erop reageren. Vooral onder jongeren is TikTok populair. 

Voorheen werd er door het hele schoolgebouw gedanst op muziek en mag niet volgens het schoolreglement. De TikTok-zone is bedacht door conciërge Danny Lit en een aantal leerlingen. Volgens Lit is TikTok niet meer weg te denken uit het leven van jongeren. "In de pauzes lijkt het net alsof er verschillende flashmobs zijn, groepjes leerlingen beginnen uit het niets te dansen. De speciaal ingerichte zone maakt het voor leerlingen mogelijk om ongestoord hun TikTok video’s te maken".Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?