Opnieuw meeste bestuurders geflitst op Veluwedreef

Geschreven door Redactie

Op de Veluwedreef in Almere zijn weer de meeste mensen geflitst door een vaste flitspaal. Dat blijkt uit de Flevolandse cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) over vorig jaar. In totaal werden zo'n 34.600 paarse enveloppen verstuurd naar bestuurders. Het gaat om snelheidsovertredingen en boetes voor het negeren van rood licht. 

De afgelopen vijf jaar staat de Veluwedreef met stip op nummer één als het aankomt op het aantal bestuurders dat geflitst is.  

In Almere staan negen vaste flitspalen. Op de Buitenring werden de minste bestuurders op de gevoelige plaat vastgelegd, zo'n 2.000. Op de Hogering is dat aantal met 5.300 een stuk hoger. In de hele provincie werd zo'n 60.000 keer een bestuurder geflitst. De andere vaste flitsplaten staan langs de Gooiseweg ter hoogte van de kruising met de Ganzenweg en die met de Larserweg.  

Landelijk werd vorig jaar 3,7 miljoen keer een 'flitsboete' verstuurd. Zuid-Holland neemt daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening. 1,2 miljoen keer is daar een bestuurder geflitst.  


Onze Ambassadeurs