Column Petrie van Dorp

Geschreven door Redactie

Valentijnsdag, de dag van de zelfliefde  

Het is weer zover. Februari, de ‘Valentijns’ maand.   

Ben je single dan verwacht je toch minstens een aantal anonieme geheime brieven en kaarten in rode enveloppen in de brievenbus. Ook blijf je die dag natuurlijk speciaal thuis om al die bossen bloemen in ontvangst te nemen. Maar oh wee als deze verwachtingen niet uitkomen. Dan stort je wereld in en hang je huilend met vriendinnen aan de telefoon. Snotterend zeg je: “Niemand in de hele wereld vindt mij leuk”. Maar ook de niet-singles onder ons hebben met Valentijnsdag een verwachting omtrent de uiting van de liefde van hun partner. Oké, niet iedereen natuurlijk maar stiekem hoop je toch wel op dat bosje bloemen of verrassingsdineetje toch? Want jij denkt er wel aan natuurlijk.    

Lieve mensen, laten we nu eens ophouden om met deze commerciële circus mee te rennen en het geluk en waardering in en bij een ander te zoeken. Iedereen weet inmiddels toch wel dat het echte pure geluk in jezelf zit of niet? Als je dat niet weet dan heb ik een Valentijns tip voor je. Toen mijn middelste dochter 11 jaar was stuurde ze een kaartje naar zichzelf met de volgende tekst: Lieve Emily, ik vind je leuk en hou van jou, liefs Emily. Dolblij was ze toen ze uit school thuiskwam en er een rode enveloppe voor haar klaarlag. Met de mooiste liefdesverklaring die je maar kan krijgen. Zelfliefde namelijk. Dus hup, geef geen godsvermogen uit aan pluche beren en zilveren ‘I Love You’ tekst op hun buik of chocolade met voorgedrukte spreuken op de wikkel maar koop een kaartje voor jezelf.    

Ik heb mijn eigen kaartje al digitaal besteld zodat ik zeker weet dat ik op Valentijnsdag een rode enveloppe in mijn brievenbus vindt. Ik ben namelijk een type die er wel aan denkt, ook daadwerkelijk een kaartje koopt en dat ook schrijft en vervolgens maanden in mijn tas laat zitten. En dan is dit een ideale digitale oplossing. Misschien dat ik ook nog wel een dagje vrij neem op Valentijnsdag. Om alle bloemen in ontvangst te nemen. Je weet maar nooit, toch? 

Onze Ambassadeurs