Uitgever Flevopost en De Noordoostpolder in financiële problemen

Geschreven door Redactie

De NDC Mediagroep, uitgever van onder meer de Flevolandse huis-aan-huisbladen Flevopost en De Noordoostpolder, staat het water aan de lippen.

Voor het tweede jaar op rij leed de uitgever flinke verliezen. Om geld te verdienen denkt de uitgever er zelfs over om koffie en wijn te gaan verkopen.

De uitgever van ook grote titels als Dagblad van het Noorden, De Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad dreigt overgenomen te worden als het niet snel uit de rode cijfers komt. Dat schrijft RTV Noord. Redenen voor de slechte cijfers zijn de terugloop van het abonneebestand, hoge kosten en recent dure overnames.

Mogelijk verkocht

Volgens NDC-directeur Pier Baarsma is dit geen houdbare situatie: "Wanneer we niet binnen twee jaar kunnen aantonen zelfstandig verder te kunnen, worden we verkocht." Wat dit voor het personeel van de huis-aan-huisbladen Flevopost en De Noordoostpolder betekent, is niet bekend.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.