Exploitant schaatsbaan boos over verplichte sluiting

Geschreven door Redactie

De exploitant van de Winter Playground in het centrum van Almere is boos dat de gemeente het schaatsseizoen op de kunstijsbaan al zou willen afsluiten. Volgens Edgar Donkervliet komt er juist gunstiger weer aan. Hij denkt dat er de komende weken nog zo'n 17 mogelijke ijsdagen zullen zijn. 

De ijsbaan is eigendom van de gemeente. Het Stadsbedrijf maakt de afweging of de ijsmachines wel of niet worden ingeschakeld. Daarbij wordt meegewogen dat het ijs maken veel energie kost. 

Het kunstijsbaantje in het centrum van Almere wordt in de wintermaanden veel gebruikt door particulieren. Ook krijgen leerlingen van verschillende scholen er schaatslessen. Deze worden begeleid door leden van de Almeerse Schaatsvereniging.  

De afgelopen weken lukte het door de harde wind niet om ijs te maken op het baantje. Ook is het momenteel te warm. Toch ziet Donkervliet kansen als de wind gaat liggen en de temperatuur, zoals voorspeld, een paar graden lager uitvalt. Omdat er veel verschillende partijen bij de baan betrokken zijn, kan volgens exploitant Edgar Donkervliet soms niet efficiënt op de weersomstandigheden worden ingespeeld.

Onze Ambassadeurs