Almeerder in hoger beroep tegen straf voor mislukte liquidatie

Geschreven door Redactie

Bij het gerechtshof in Amsterdam is het hoger beroep begonnen van twee mannen die veroordeeld zijn voor verschillende liquidatiepogingen. Een 26-jarige Almeerder is in beroep gegaan tegen de 15 jaar gevangenisstraf die hij kreeg voor een mislukte aanslag op een crimineel in Amsterdam. 

Bij de aanslag drie jaar geleden, werd een auto vanaf een scooter beschoten. De twee inzittenden overleefden dat omdat het wapen haperde. 

Een man uit Diemen kreeg 20 jaar cel voor dezelfde aanslag en twee andere liquidatiepogingen in Almere. Op 1 november 2014 was er een bom geplaatst onder een auto op de Poortdreef. Dit incident mondde uit in een schietpartij. De tweede was gepland in de Pierre Kempstraat in de Literatuurwijk. De mislukte liquidaties maken deel uit van een bloederige onderwereldruzie in Amsterdam. 

Afgeluisterde telefoongesprekken 

De twee verdachten hebben volgens afgeluisterde telefoongesprekken de aanslag samen gepleegd. De Almeerder zwijgt tegen justitie. Volgens zijn advocaat is de verdachte bang en gaat hij liever de cel in dan dat zijn mond open doet. Volgens de verdediging is de aanslag waar de Almeerder voor veroordeeld is, niet serieus te nemen. De schutter miste expres omdat hij bang was, aldus de advocaat. 

De Diemenaar is volgens het vonnis vaak te horen op afgeluisterde telefoongesprekken. Ook dat klopt niet volgens zijn verdediging. Die voert aan dat de telefoon is gebruikt door iemand met dezelfde voornaam. 

Woensdag 19 februari was de eerste zitting in het hoger beroep. De zaak gaat over 3 maanden verder.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.