St Jansdal blij dat medewerkers bonus van 1000 euro krijgen

Geschreven door Redactie

Ziekenhuis St Jansdal, met een vestiging in Lelystad, is blij met de bonus die het zorgpersoneel krijgt.  

Donderdag werd bekend dat zorgmedewerkers die in hun werk direct of indirect de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus hebben ondervonden een bonus van 1000 euro netto krijgen. Hiermee wil de regering haar waardering en dankbaarheid uiten voor al het harde werk dat de mensen in de zorg hebben verricht. 

Rita Kers werkt als verpleegkundige bij het St Jansdal in Harderwijk en vindt het een mooie tegemoetkoming: "Wij hebben enorm veel werk verzet als verpleegkundigen en alle ondersteunende diensten daarbij. Het is een hele mooie compensatie, denk ik."  

Zorgmedewerkers in het hele land wilden een structurele salarisverhoging maar dat ging niet door. Volgens Kers is de bonus van 1000 euro een goede basis voor de komende onderhandelingen om toch de structurele verhoging op te eisen. 

Het geld is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgers, helpenden, schoonmakers en het andere ondersteunend personeel in alle sectoren van de zorg. Dus de verpleeghuiszorg, ziekenhuiszorg, ambulancezorg, gehandicaptenzorg, revalidatiezorg, wijkverpleging, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en andere zorgsectoren. 

Het streven is om het loket waar de bonus kan worden aangevraagd uiterlijk 1 oktober te openen.