RIVM-update: Een nieuwe ziekenhuisopname

Geschreven door Redactie

In Flevoland is sinds vrijdag één nieuw persoon opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Het aantal besmettingen in de provincie bleef stabiel op 897. Het aantal sterfgevallen bleef voor de zevende dag op rij ongewijzigd: 82.

Het gaat om een persoon uit Dronten die is opgenomen in het ziekenhuis, waarmee het aantal ziekenhuisopnames voor die gemeente steeg naar 30. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12.

In totaal zijn tot nu toe 265 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.659 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 10 meer dan vrijdag.

Sterfgevallen

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.811. Dat zijn er 23 meer dan vrijdag.

Besmettingen

Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland zijn nu 45.064 positieve tests (+176) geregistreerd.