Is het nodig om elke dag te douchen?

Geschreven door Redactie

Is veel douchen nou goed of slecht voor je?

Er is door verschillende wetenschappers bewezen dat het absoluut niet nodig is om elke dag te douchen. Hun zeggen dat het zelfs beter in om één keer in de twee of drie dagen te douchen. Het is namelijk helemaal niet goed voor je huis en haar om elke dag te douchen.

Als je elke dag doucht kan je huid erg droog worden. Veel dermatologen wijzen erop dat je huid kan uitdrogen door te veel contact met water en zeep. Het bovenste bescherm laagje van je huid wordt heel zwak. Deze laag is belangrijk, want die beschermt je tegen de zon, virussen en bacteriën. Ook zorgt die laag ervoor dat je minder water verliest. Als die huidlaag beschadigd is kan je dus meer water verliezen en droogt je huid uit.

Te vaak douchen is ook niet goed voor je haar. Als je elke dag je haar wast raakt het gewend om elke dag nieuwe talg te produceren, hierdoor word je haar sneller vettig.

Als je veel sport is het natuurlijk wel logisch dat je meer doucht, want een zweet, stinkend of vies lichaam is nog slechter voor je huid en haar dan douchen, maar probeer als je niet zo veel sport maar één keer in de twee of drie dagen te douchen.