RIVM: 14 coronasterfgevallen in week tijd, aantal positieve tests iets afgenomen

Geschreven door Redactie

De afgelopen week zijn veertien inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om vier personen uit Lelystad, vier inwoners van Noordoostpolder, vier uit Urk, één persoon uit Almere en één inwoner van Zeewolde.

Dat blijkt uit de weekrapportage van het RIVM. Het overlijden van de persoon uit Zeewolde was het eerste nieuwe sterfgeval in die gemeente sinds begin juli.

Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week afgenomen ten opzichte van de week ervoor. 1.139 inwoners van de provincie werden de afgelopen week positief getest. Dat zijn er 114 minder dan in de week ervoor. Almere en Lelystad zagen een duidelijke daling, Urk en Dronten bleven ongeveer gelijk, alleen in Noordoostpolder en Zeewolde steeg het aantal positieve tests iets.


In Noordoostpolder testten 163 inwoners positief, een lichte stijging ten opzichte van de 158 van vorige week. In Lelystad kwamen er 147 positieve testen bij. Een week eerder waren dat er 167. In Dronten testten 91 inwoners positief tegenover 90 afgelopen week. In de gemeente Zeewolde steeg het aantal nieuwe positieve testen iets: 31 tegenover 26 vorige week.


Onze Ambassadeurs