Week van de Hoogbegaafdheid- Hoogbegaafd in Almere

Geschreven door Redactie

Van 9 tot 17 maart is het de week van Hoogbegaafdheid. Vaak weten ouders niet helemaal waar ze moeten beginnen met zoeken, wanneer ze te horen krijgen dat hun kind hoogbegaafd is. We zetten in dit artikel een rijtje waar je terecht kunt! 


Hoogbegaafdheid is niet niks, er moet een goede school worden gevonden waar je kind zich optimaal kan ontwikkelen, op zijn/haar eigen tempo. OnsAlmere helpt met zoeken!


Hoogbegaafde kinderen hebben passend onderwijs gevonden. De Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft hiervoor een oplossing, namelijk NEO onderwijs. NEO onderwijs wordt gegeven op 4 basisscholen in Almere: 

  • Columbusschool (Almere Poort)
  • de Flierefluiter (Almere Haven)
  • De King (Almere Buiten)
  • De Ontdekking (Almere Stad) 


Ook is er een Almeers Talentenlab. Deze is ingericht voor kinderen die het lesaanbod op school niet interessant genoeg vinden, of té makkelijk vinden. De doelgroep bestaat uit meer-of-hoogbegaafde kinderen. Op deze manier leert hij/zij met zijn talenten om te gaan. De locaties zijn: 

  • De Klaverweide, Rietmeent 136 in Almere Haven
  • De Olijfboom, Bongerdstraat 2 in Almere Stad
  • Aurora, Aprilstraat 105 in Almere Buiten