Hoe word je nou tevreden?

Geschreven door Redactie

Meer tevreden zijn met de dingen in je leven of met jezelf? Lees verder om te zie hoe mensen tevreden zijn geworden.


Ze laten geen negatieve invloeden toe

Probeer afstand te houden van mensen die klagen of negatief zijn. Jij weet wie deze mensen in jouw omgeving zijn en welke invloed ze op je hebben. Probeer dus niet in hun buurt te zijn of laat ze jouw sfeer niet verpesten. Je weet zelf beter

Ze focussen zich niet op nare gebeurtenissen uit het verleden

Gelukkige mensen leven in het moment en denken aan de leuke dingen die gaan gebeuren. We hebben allemaal dingen meegemaakt, gebeurtenissen die niet leuk waren. Maar gelukkige mensen proberen te genieten van het heden. Dus probeer niet jezelf omlaag te halen met de slechte dingen die gebeurt zijn, maar probeer te genieten van de leuke dingen die je dagelijks meemaakt.

Ze kennen zichzelf

Tevreden en gelukkige mensen weten wie ze zijn. Ze zeggen gemakkelijk nee. Ze maken beslissingen zonder zichzelf te twijfelen. En denken eerst na over hoe het voor hun is, niet dat ze eerste aan andere denken. Het klinkt heel cliché, maar stel jezelf altijd prioriteit.

Ze streven niet naar perfectie

Perfect is onmogelijk, uitstekend is mogelijk. Gelukkige mensen kennen dit verschil. Ze doen niet de dingen die iedereen doet, of halen de dingen die iedereen heeft. Ze doen wat hun leuk vinden en willen niet perfect zijn voor iedereen die op hun pad komen.


Nu je een paar manieren weet om tevreden en gelukkig te worden, kan je er misschien al achter komen of je al tevreden bent. Of je kan deze tips toepassen om zelf tevreden en/of gelukkig te worden!