Het is feest bij zwembad de Vrijbuiter

Geschreven door Redactie

Zwemlerares en pr-medewerker Marian Schoo is al 30 jaar in dienst en dat konden wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij zochten haar op en verraste haar met een bloemetje!


Marian begon op haar 7e met zwemlessen volgen en is naar eigen zeggen nooit meer weggegaan. Echter was de carrière als zwemlerares nog niet zo vanzelfsprekend aangezien ze de pabo-opleiding heeft gevolgd, met het idee om les te geven aan kleuters op de lagere school. Maar uiteindelijk stond ze voor groep 8. Dit sprak haar minder aan waardoor ze besloot om de opleiding tot zwemonderwijzer te gaan volgen en zo is ze het vak ingerold.  


Ze is 30 jaar geleden in Almere komen werken toen er in het zwembad van Almere stad een functie vrijkwam. Hier heeft ze 5 jaar gewerkt totdat er in 1994 in Almere Buiten een nieuw zwembad werd gebouwd, en dat was De Vrijbuiter!  


Wat Marian zo leuk vindt aan het werk is dat het erg gevarieerd is en dat geen één dag hetzelfde is. Het werken met kinderen vindt ze fantastisch en dat zal haar nooit vervelen. Maar Marian geeft niet alleen les aan kinderen, ze werkt ook met volwassenen en senioren tijdens de aquafitness en aqua vitaal lessen. Daarnaast beheert ze de website, Facebookpagina en marketingactiviteiten van zwembad De Vrijbuiter, oftewel: een échte alleskunner!  

Natuurlijk mogen de ontzettende leuke collega’s ook niet ontbreken in dit verhaal, want het team waar Marian mee werkt vindt ze enorm gezellig. Marian verteld:

“Je hebt niks voor elkaar te verbergen want je loopt de hele dag in je badpak en je doet je niet mooier voor dan dat je bent. Dus je weet wat je hebt aan elkaar en dat is echt hartstikke leuk.”.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je elkaar kan vertrouwen. Marian vertelt ons over een bijzondere gebeurtenis in haar carrière als zwemonderwijzeres, waarbij een man tijdens de aqua vitaal les onwel werd. Samen met haar collega’s heeft ze de man uit het water gehaald en gereanimeerd. De man is er gelukkig goed vanaf gekomen en hij is het team van zwembad De Vrijbuiter nog altijd erg dankbaar. Ondanks dat de aanleiding erg naar was, vindt Marian het een bijzonder moment omdat ze dit samen met haar collega’s als team heeft gedaan. De jarenlange trainingen hebben baat gehad en uiteindelijk iemands leven gered!


Volgens Marian is er in de afgelopen 30 jaar wel het één en ander veranderd. De manier van lesgeven bijvoorbeeld, dit gaat nu veel meer op spelenderwijs. Hierdoor gaat Marian ook meer zelf het water in met de kinderen, in plaats van dat ze op de kant staat. Ook werken ze met mascottes en beloningen, zo kun je bijvoorbeeld ‘diamanten’ en stickers verdienen. Op deze manier is het volgen van zwemles zoveel leuker geworden, vertelt Marian.  


Marian geniet enorm van haar werk en wij hopen haar ook nog heel lang te mogen zien bij zwembad De Vrijbuiter!  Onze Ambassadeurs