Tussen 12 en 17 uur zijn de meeste winkels nog open

Geschreven door Redactie

Bezoekers van het stadscentrum van Almere moeten rekening houden met beperkte openingstijden van de winkels. Daarvoor waarschuwt de ondernemersvereniging Almere Centrum. 

Vanwege het coronavirus gaan veel winkels dagelijks later open. Ook hebben veel ondernemers besloten om af te zien van de koopzondag. 

Wie nog wil winkelen in het centrum van Almere kan dat daarom het beste tussen 12 en 17 uur 's middags doen, zegt directeur van de ondernemersvereniging Martin Ort. "Dan weet je zeker dat de meeste winkels open zijn en dat je kunt kopen waarvoor je gekomen bent." Volgens de ondernemersvereniging geldt het advies voor alle winkels, van het station tot aan het Weerwater. 

De ondernemersvereniging gaat uiteindelijk niet over de openingstijden van winkels, maar probeert met het aangegeven tijdslot wel duidelijk te verschaffen. "Maar er zijn ook winkels die nog wel 's ochtends open zijn en ook winkels die nog aan de koopavond vasthouden", laat Ort weten. 

Sommige winkels gaan helemaal dicht. Zo heeft onder meer modeketen WE besloten de deuren tot nader orde te sluiten. Ook vestigingen van Vero Moda, C&A en diverse telefoonketens zijn tot nader order dicht.

Onze Ambassadeurs