Almeerders naaien mondkapjes voor zorgorganisaties

Geschreven door Redactie

Tientallen Almeerders naaien momenteel mondkapjes voor zorgorganisaties. Volgens initiatiefnemer Sacha de Ruiter zijn er honderden aangevraagd. Zelf zit ze al dagen achter de naaimachine en kan ze in een uur zo'n 15 a 20 kapjes maken.


Via een Facebookpagina kunnen Almeerders zich aanmelden om te helpen. Het gaat niet om medische kapjes. ''Dit is bijvoorbeeld voor mensen die in de zorg werken met gehandicapten en die juist niet willen dat hun cliënten besmet worden. Je weet natuurlijk zelf niet altijd of je besmet bent,'' aldus De Ruiter.  

De kapjes moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de stof voor honderd procent uit katoen bestaan en moet er tijdens het maakproces heel schoon gewerkt worden. Het patroon voor de mondkapjes komt uit België en is volgens De Ruiter ontwikkeld in samenwerking met ziekenhuizen.  

De afgelopen dagen zijn er verschillende financiële bijdragen gedaan waardoor stof kan worden gekocht. Op vijf plekken in Almere worden pakketjes stof klaargelegd voor mensen die mee willen helpen. 

Onze Ambassadeurs