Gemeente nomineert Staatsbosbeheer voor participatieprijs

Geschreven door Redactie

Staatsbosbeheer is dit jaar in Almere de kandidaat om de Flevolandse Participatiepenning te winnen. Dat is een prijs voor een bedrijf dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Iedere gemeente in Flevoland mag een bedrijf voordragen.

De gemeente Almere nomineerde dit jaar Staatsbosbeheer. Wethouder Jerzy Soetekouw feliciteerde teamleider Freek Rebel van Staatsbosbeheer met de nominatie.


Vorig jaar is Werk & Inkomen de samenwerking met Staatsbosbeheer gestart. Zeven werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt konden aan de slag bij Staatsbosbeheer op Stadslandgoed de Kemphaan. Onder andere helpen ze om hout van zieke bomen te recyclen tot nieuwe producten, zoals meubels en speeltoestellen. Die komen dan weer elders in Almere te staan. Op die manier krijgen zowel mens als boom een tweede leven. De zeven werkzoekenden zijn in dienst gekomen bij Staatsbosbeheer. Werk & Inkomen is bezig nieuwe kandidaten te werven. 


Kortom, een mooie samenwerking die wat Werk & Inkomen betreft zeker een prijs verdient. 12 april wordt bekend of de jury van de Participatiepenning er ook zo over denkt.

Onze Ambassadeurs