Zaak gewapende overval flink vertraagd

Geschreven door Redactie

De zaak rond een gewapende overval in Almere in 2018 is fors vertraagd. De strafzaak tegen vijf verdachten zou eerst in januari worden afgedaan, maar nieuw onderzoek en maatregelen rondom het coronavirus gooien roet in het eten.  

Op de Nat King Colestraat in Almere werd in november 2018 een bewoner door twee gewapende mannen overvallen. Het duo was met bivakmutsen uitgerust. De mannen richtten een wapen op de bewoner. Hij moest aangeven waar 'het geld' lag, anders zou hij sterven. 

Verdachte is nicht van het slachtoffer 

Het slachtoffer begrijpt niet waarom de overvallers zijn adres uitkozen. Hij zegt geen rooie cent te hebben. Een van de verdachten is zijn 20-jarige nicht uit Koog aan de Zaan. Op de zitting in januari gaf ze aan door de anderen onder druk gezet te zijn om mee te werken aan de overval. Zij was met een vriendin op bezoek bij haar oom die avond. Een van hen zou de balkondeur hebben opengezet zodat de overvallers binnen konden komen.

Het is niet bekend wanneer de zaak weer op de rol komt.