Drie weken cel voor bespugen agent

Geschreven door Redactie

Een 32-jarige man uit Almere is woensdag veroordeeld tot drie weken cel voor het bespugen van een agent tijdens de coronacrisis. Het slachtoffer kreeg daarnaast een schadevergoeding van 200 euro. 

De Almeerder werd bij een slijterij betrapt op diefstal van een fles Vieux. De man werd meegenomen naar het bureau en spuugde daar de agent in zijn gezicht. Het slachtoffer was bang daardoor besmet te zijn geraakt met het coronavirus. 

Het OM eiste acht weken cel tegen de Almeerder wegens bedreiging met de dood. De officier van justitie noemde de actie laag en verwerpelijk. De rechter gebruikte een iets andere verwoording en noemde het 'smerig'. De lagere straf die opgelegd is, komt omdat de Almeerder niet verbaal met corona heeft gedreigd. De rechter veroordeelde de man daarom voor belediging en diefstal.