Verdachte in zaak Derk Wiersum blijft in cel

Geschreven door Redactie

Giërmo B., de Almeerder die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald. Ook twee medeverdachten blijven vastzitten. Bij de rechtbank was woensdag een inleidende zitting in de zaak. De verdachten waren niet aanwezig in de rechtszaal, in verband met de coronamaatregelen. 

De Almeerse verdachte Giërmo B. zou langere tijd gebruik hebben gemaakt van de vluchtauto die bij de liquidatie van Wiersum werd gebruikt. De auto werd in Almere teruggevonden na de moord, met bloedsporen van het slachtoffer erop. 

Giërmo B. werd op 27 september aangehouden op Schiphol toen hij in de rij stond om in te checken. Verder beschikte B. volgens justitie na de moord op de advocaat opeens over veel geld. Ook vond de politie een schoenendoos vol geld op zijn slaapkamer en rekende hij contant een auto af. 

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Als opdrachtgever voor de moord wordt naar Ridouan T. gewezen. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de grote Marengo-zaak. Nabil B. heeft in meerdere verklaringen een boekje opengedaan over de liquidaties en liquidatiepogingen waarvan Ridouan T. hoofdverdachte is.