Stint mogelijk voor nieuwe schooljaar weer de weg op

Geschreven door Redactie

De Stint kan mogelijk komend schooljaar alweer gebruikt worden. Dat laat minister Cora van Nieuwenhuizen weten in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister werken alle partijen eraan om de nieuwe Stint op tijd goedgekeurd te krijgen.

De elektrische bolderkar is momenteel verboden. In september 2018 kwamen in Oss vier kinderen om het leven bij een ongeluk op een spoorwegovergang. Minister Van Nieuwenhuizen schrijft dat het Nederlands Forensisch Instituut het voertuig dat betrokken was bij het ongeluk, uitgebreid onderzocht heeft. Daarbij heeft het instituut geen oorzaak aan kunnen wijzen. 

In Lelystad wordt momenteel een aangepaste versie van de Stint getest door de RDW. Van Nieuwenhuizen heeft een lijst met eisen gemaakt waaraan het voertuig moet voldoen voordat het de weg op kan. Ook moeten de gebruikers in de toekomst aan bepaalde eisen kunnen voldoen. Zo moeten bestuurders minstens 18 jaar zijn en een rijvaardigheidstraining gevolgd hebben.