Fotoarchief krant De Almare komt online

Geschreven door Redactie

Het Stadsarchief Almere heeft ruim 12.000 foto's uit de krant De Almare (uit de periode 1984 - 2000) gedigitaliseerd en gaat deze via internet beschikbaar maken. Vanaf vandaag staat de eerste serie van circa 300 foto’s online. De komende tijd voegt het Stadsarchief stapsgewijs meer foto's toe.

Het fotoarchief van het voormalige huis-aan-huis blad De Almare uit Almere bestaat uit fotoafdrukken die vanaf 1991 in de krant zijn gepubliceerd ter illustratie van de artikelen. De foto's, in zwart-wit en later ook kleur, zijn door diverse fotografen gemaakt.

De Almare verscheen tot en met 2012 en ging toen op in de Almere Vandaag. Het enorme fotoarchief van De Almare werd in 2012 door uitgeverij Holland Combinatie overgedragen aan het Stadsarchief Almere. De foto's zijn vervolgens gedigitaliseerd en met hulp van vrijwilligers van het Stadsarchief beschreven. Aan de hand van de originele kranten hebben zij titels en gedetailleerde beschrijving aan de foto's toegevoegd om ze doorzoekbaar te maken.

Via de zoekportal van het Stadsarchief http://digitaalerfgoed.almere.nl/ zijn de foto’s voor iedereen toegankelijk. Voor gebruik van de foto's is toestemming nodig, daarvoor kunnen belangstellenden contact opnemen met het Stadsarchief.

Het Stadsarchief Almere bewaart naast de foto’s ook alle kranten van De Almare vanaf 1976. Op aanvraag zijn de originele kranten – zodra de corona situatie dat toelaat – op het Stadsarchief aan de Stadshuispromenade in Almere Stad in te zien.




Onze Ambassadeurs