Help kwetsbare Almeerders door de coronacrisis

Geschreven door Redactie

Veel mensen komen in de financiële problemen tijdens deze coronacrisis. De vraag naar hulp door noodhulporganisaties is daarom gestegen. Ook de vraag naar levensmiddelen. Door de corona-maatregelen mogen vrijwilligers van de noodhulporganisaties nu niet meer in de supermarkt inzamelingsacties houden voor houdbaar voedsel. En daar is juist nu enorm behoefte aan. Te denken valt aan: azijn, aardappelpuree, rijst, bloem, bakmeel, cornflakes, zout, bruine bonen of andere potgroente, suiker, beschuit en muesli, etc.

Om de hulp door noodorganisaties toch mogelijk te maken, zijn er nu verspreid over de stad adressen waar mensen hun boodschappen kunnen brengen. Kies een van deze adressen, zet de producten voor de deur, bel aan en doe een paar stappen terug. Zo voorkomt u direct contact.

De opbrengst zal worden verdeeld onder de noodhulporganisaties die zich verenigd hebben in de alliantie Noodhulp Almere. Namens de noodhulporganisaties en de kwetsbare Almeerders enorm bedankt voor uw hulp!

Inzamelpunten:

o Jan Wiegersstraat 35 (Tussen de Vaarten)

o Haagbeukweg 65 (Parkwijk)

o Laurence Olivierstraat 40 (Filmwijk)

o Bartokweg 107 (Muziekwijk)

o Lilastraat 11 (regenboogbuurt)

o Vrijmark 39 (De Marken)

o Annie M.G. Schmidtweg 85 (Literatuurwijk)

o Prof. Pibracht 13 (Stripheldenbuurt)

o Abel Tasmanstraat 67 (Columbuskwartier)

o Luipaardweg 20 (Faunabuurt)

o Dettifospas 4, bij de Tiny Church en labyrint, achter het Klokhuis (Poort)

o Merlijnplantsoen 17 (Poort)

o Ankerbol 17 Noorderplassen

o Chicagostraat 101 Centrum Buiten

Hulp nodig?

Als u door financiële problemen niet de noodzakelijke boodschappen kunt doen, kunt u hulp vragen bij de noodhulporganisaties. Ter info: de mogelijkheden om gebruik te maken van voedselhulp bij Voedsel Loket Almere (VLA) zijn verruimd. Aarzel niet om bij de noodhulporganisaties te informeren naar de mogelijkheden.

Onze krant nog niet ontvangen?