Tim Bakens toegevoegd aan technische staf eerste elftal

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft trainer Tim Bakens toegevoegd als assistent-trainer aan het eerste elftal.

Hij sluit zich aan bij van assistent Jeroen Rijsdijk en keeperstrainer Anton Scheutjens, die hoofdtrainer Ole Tobiasen ondersteunen bij zijn werkzaamheden. Jack Austin blijft zich bezig houden met scoutingswerkzaamheden voor de hoofdmacht. Zijn voornaamste taak wordt echter het hoofdtrainerschap van de O18.

Bakens werd vorig seizoen als trainer van de O19 toegevoegd aan de Loogman Carwash Football Academy van Almere City FC. Een groot deel van het seizoen was hij tevens plaatsvervangend Hoofd Jeugdopleidingen. De trainer heeft een imposante actieve profcarrière met 254 competitiewedstrijden achter de rug bij onder andere De Graafschap, RKC Waalwijk en het Zwitserse FC Sankt Gallen. Hij zette in 2014 een punt achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer en ging meteen aan de slag in het trainersvak. Zo was hij assistent-trainer bij De Graafschap O19 en was hij hoofdcoach van verschillende jeugdelftallen van de Doetinchemmers en het eerste elftal van VV VIOD.

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Met deze wijzigingen in de samenstelling van de technische staf, denken wij dat we op alle terreinen de mensen in hun kracht zetten. Voor Jack is het goed om zelfstandig een team te trainen in combinatie met zijn creatieve en innovatieve manier van het herkennen van spelerspotentieel. Tim was toe aan de volgende stap om de opgedane kennis en ervaring als trainer van de oudste jeugd door te vertalen naar het eerste elftal. Hij zal, naast het assisteren van Ole, verantwoordelijk zijn om de talenten uit de Academy nauwlettend te volgen, zodat zij waar mogelijk de stap naar de hoofdmacht kunnen zetten.”



Onze Ambassadeurs