E-sport toernooi Almere City

Geschreven door Redactie

Normaal gesproken is het op vrijdag Matchday. Een moment waar we met z’n allen wekelijks naartoe leven.

In deze aparte tijd zit voetballen er helaas nog niet in en is het belangrijk dat we vanuit huis de dagen doorbrengen.

Toch gaan we van zondag 19 april een Matchday maken. Niet op het veld, maar online! We organiseren namelijk de eerste editie van het Almere City FIFA’20-toernooi. Deelname is gratis! 

Strijd tegen je vrienden, andere Almere City-supporters, onze spelers en bekende stadsgenoten. En dat gewoon vanuit huis! Inmiddels is al bekend dat Anass Ahannach, Anwar Bensabouh, onze eSporter Yonni Kan en de bekende rappers LEAFS en Lil MG van de partij zijn. 

Meedoen? 

1. Maak een account aan door op deze link te klikken 

2. Meld je aan bij ons e-sports toernooi (Almere City FIFA’20 toernooi), in het platform van Home of esports; 

3. Meld je in de Discord channel van Home of esports door in de toernooipagina op de “Live chat” button te klikken; 

3. En speel zondagmiddag tegen andere supporters, spelers en andere bekenden van Almere City FC; 

4. Let op: maximaal 115 plekken en vol = vol*. 

Speeldag (zondag 19 april – UPDATE!) 

1. Indien jij je aangemeld hebt, dan dien jij je aanstaande zondag tussen 13:30 en 13:45 in te checken via de toernooipagina op het Home of e-sports platform, doe je dit niet kan je niet deelnemen aan het toernooi! 

2. Aanvang eerste wedstrijden om 14.00 uur. 

3. Have fun! 

Spelregels: 

– Console: PlayStation 4 

– Game: FIFA’20 

– Team: Clubteams (Geen FUT en/of landen) 

– Deelname is gratis 

De opzet is een zogenaamde Round Robin, gevolgd door een Single Elimination knock-out. Alle wedstrijden zijn een ‘Best of 1’. Dit betekent dat alle deelnemers worden ingedeeld in groepen. Iedere speler speelt tegen iedere andere speler in de groep. 

De winnaars van de groepen stromen door naar de volgende ronde. Vanaf dat moment geldt de Single Elimination knock out; als je wint, plaats je je voor de volgende ronde. Als je verliest, lig je uit het toernooi. 

Meerdere edities 

Ook op vrijdag 22 mei (vanaf 18.00 uur) en woensdag 15 juli (vanaf 13.30 uur) staan er online FIFA-toernooien op het programma. Kun jij aanstaande zondag niet deelnemen, dan krijg je dus nog een herkansing. 

Prijzen 

De beste 16 spelers van elk toernooi worden in de zomer uitgenodigd voor een groot eindtoernooi, mits de veiligheidsbeperkingen rondom het Coronavirus dat uiteraard toelaten. Je maakt dan kans om toe te treden tot het e-sports team van Almere City FC. 

De winnaar van elk afzonderlijk toernooi wint een merchandisepakket van de club ter waarde van 100 euro, inclusief twee toegangskaarten voor een wedstrijd naar keuze! Stay safe, stay at home en speel het FIFA-toernooi met ons mee!

Onze Ambassadeurs