Basisonderwijs kent vele varianten na meivakantie

Geschreven door Redactie

De schoolbesturen in Flevoland zijn druk bezig met plannen maken voor de inrichting van het onderwijs vanaf 11 mei. De overheid heeft bepaald dat kinderen in het basisonderwijs met ingang van die maandag gedeeltelijk weer naar school mogen. Daarbij wordt zoveel als mogelijk anderhalf meter afstand gehouden.

Er zijn weinig scholen die al tot in detail weten hoe zij invulling gaan geven aan het onderwijs met inachtneming van de maatregelen. Veel hangt af van factoren die op elke school anders zijn, zoals beschikbare ruimte, hoeveelheid leerlingen en de inzetbaarheid van leerkrachten.

De Almeerse Scholen Groep, die 40 basisscholen vertegenwoordigt, denkt aan een combinatie van fysiek en digitaal onderwijs. Daarbij krijgen leerlingen afwisselend onderwijs in de klas en op afstand. Soortgelijke oplossingen werden vorige week ook al genoemd door de bestuurders van scholen in Dronten, Zeewolde en Urk.

Schoolbestuur Aves, waar 35 scholen in Noordoostpolder onder vallen, denkt aan een systeem waarbij leerlingen twee schooldagen hebben en twee dagen thuisonderwijs. De exacte invulling is een kwestie van maatwerk.

Welke leerling op welke dag naar school gaat en op welke dag vanuit huis schoolwerk maakt, is voor de meeste scholen nog niet te zeggen. Ouders worden daarover in de meivakantie geïnformeerd.

Onze Ambassadeurs