Coloriet zet militairen in om zorgverleners te ontlasten

Geschreven door Redactie

Zorgorganisatie Coloriet zet sinds woensdag dertien militairen in om het zorgpersoneel te ontlasten tijdens de coronacrisis. Coloriet heeft woonzorgcentra in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Het inzetten van militairen is volgens protocol, aldus de organisatie.

De militairen helpen in Coloriet de Regenboog in Dronten. Dat is de enige locatie waar ze aanwezig zijn. De soldaten blijven daar maximaal drie weken. Het team militairen bestaat uit een arts, verpleegkundigen en een aantal zorgenden en helpenden. In de tussentijd krijgen oud-zorgmedewerkers een opfriscursus zodat zij ook kunnen helpen. Het project is een samenwerking met ROC Friese Poort.

Het inzetten van alternatief personeel is nodig omdat de bestaande krapte in de zorg verder toeneemt door de uitbraak van corona. Medewerkers die het virus krijgen, zijn vaak twee tot drie weken uit de running. In het begin van de uitbraak werd dat opgelost door personeel dat langer werkte of vanuit de wijkzorg kwam helpen. Nu is extra mankracht nodig.

Onze Ambassadeurs