Koning spreekt met gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten over coronacrisis

Geschreven door Redactie

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdag 23 april in separate telefoongesprekken met de gouverneurs van de drie landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk gesproken. Hij liet zich door gouverneur Boekhoudt  van Aruba, gouverneur George-Wout van Curaçao en  gouverneur Holiday van Sint Maarten informeren over de situatie in hun land vanwege het coronavirus (COVID-19) en de gevolgen van de genomen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.  

Koning Willem-Alexander betuigde  zijn steun aan de gouverneurs en de bevolking van de drie eilanden. Daarnaast had hij grote waardering voor de manier waarop de zorgmedewerkers en andere betrokkenen zich dag en nacht inzetten om de crisis het hoofd te bieden. Hij deed dit ook namens Koningin Máxima. Door de corona uitbraak zijn Aruba, Curaçao en Sint Maarten zowel medisch als economisch en maatschappelijk zwaar getroffen. 

Vrijdag 3 april nam de Koning deel aan de dagelijkse videoconferentie tussen het VWS crisisteam Caribisch Nederland en de teams op Bonaire en Sint Eustatius. Dit gesprek was onderdeel van een werkbezoek aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) (RVD-persbericht nummer 64). De Koning sprak toen ook zijn steun en waardering uit aan de BES-eilanden.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima  zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. 


  

  

  

  

 

 

 

 


Onze Ambassadeurs