Politie massaal op de been na schietpartijen

Geschreven door Redactie

Op twee plekken in Almere is in de nacht van zondag op maandag geschoten. Volgens de politie is er waarschijnlijk niemand geraakt.

De schietpartijen waren in de Melkdistelstraat in Almere Stad en op het Freyjaplantsoen in Almere Poort. De politie rukte met veel manschappen uit. Ook vloog er een helikopter boven de stad. De eerste melding over de schietpartij in de Melkdistelstraat kwam rond 03:15 uur. Nog geen drie kwartier later was het raak op het Freyjaplantsoen. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of de schietpartijen met elkaar te maken hebben.

In de Melkdistelstraat was vorige week ook al een schietpartij. Ook toen waren geen slachtoffers. Begin april werd er iemand neergeschoten op de Basilicumweg, op een steenworp afstand.