Opnieuw celstraf voor Almeerse wegens cocainehandel

Geschreven door Redactie

In hoger beroep is opnieuw een lange celstraf geëist tegen een 34-jarige Almeerse wegens betrokkenheid bij drugssmokkel. Ze is eerder veroordeeld tot 54 maanden cel en ging daartegen in beroep. Bij het Amsterdamse gerechtshof is nu 46 maanden cel tegen haar geëist.


De zaak draait om de smokkel van ruim acht kilo cocaïne. De Almeerse zou de drugsvlucht voor de koerier vanuit Suriname naar Nederland hebben georganiseerd. De vrouw zou het ticket voor de koerier hebben geregeld en ze stond klaar om hem op te vangen op Schiphol. Vlak daarvoor waren de smokkelaar en een andere medeplichtige al aangehouden. 


De Almeerse zegt, dat misbruik is gemaakt van haar goedgelovigheid. Ze zou niet hebben geweten dat de envelop die ze op verzoek van een Surinaamse kennis overhandigde een ticket bevatte. En dat ze bij aankomst van de koerier ook op Schiphol was, was toeval omdat ze daar werkte. 

De vrouw stond ook terecht op verdenking van witwassen van zevenduizend euro, een bedrag dat bij haar arrestatie thuis in Almere was aangetroffen. De advocaat liet in hoger beroep echter een verklaring zien van een man die het geld aan haar zou hebben geleend. Eerder had hij die verklaring niet willen afleggen, omdat hij bang was dat zou uitkomen dat hij een buitengerechtelijke relatie met de vrouw had gehad. Ondanks twijfel heeft het OM daarom op dit punt vrijspraak geëist. Het hof doet 22 juli uitspraak.

Onze Ambassadeurs