Werkstraf geëist voor bezit van 300 kilo illegaal vuurwerk

Geschreven door Redactie

Een 23-jarige Almeerder hoorde woensdag 180 uur werkstraf tegen zich eisen voor het bezit van 300 kilo illegaal vuurwerk. De knallers lagen deels opgeslagen in een woning aan het Leeuwardenplein in de Stedenwijk. De rest lag bij een nicht van de verdachte, die in Muiden woont.  

De verachte Almeerder werd opgespoord via een Facebookpagina. Daar werd vuurwerk aangeboden door een account met de naam '036 nitraten'. Tijdens de aanhouding vluchtte de verdachte voor de politie. Een agent heeft daarom geweld moeten gebruiken om hem op het bureau te krijgen.  

De verdachte moest zijn wachtwoord voor het Facebookaccount aan het Openbaar Ministerie geven. Zo kwamen agenten erachter dat de Almeerder samenwerkte met zijn nicht. Beide verdachten beriepen zich tijdens de rechtszaak op hun zwijgrecht.  

Hbo opleiding 

De aangehouden Almeerder had geen strafblad en een afgeronde hbo opleiding. Daarom vindt de officier van justitie een taakstraf voldoende. Tegen de nicht is 100 uur werkstraf geëist voor medeplichtigheid. Volgens de advocaten van de twee had het OM nooit het wachtwoord van het Facebookaccount mogen gebruiken. Daarom moet volgens hen de hele strafzaak de prullenbak in.  

De rechter doet uitspraak over twee weken. 

Onze krant nog niet ontvangen?