Topproductie plexiglasfabriek door coronacrisis

Geschreven door Redactie

Kunststofproducent DS Groep in Almere draait door de coronacrisis een topproductie. Vanwege de 'anderhalvemetereconomie' is er extreem veel vraag naar kunststof.

Iedereen is druk bezig met het plaatsen van schermen en preventiewanden. Daarmee is helder plexiglas big business geworden. DS Groep koopt dat in bij fabrieken in Europa en maakt het dan op maat voor de klant.

Te weinig materiaal

Omdat er zoveel vraag is, wordt het steeds lastiger om aan het materiaal te komen. De markt verandert met de dag en de fabrieken stellen wat ze kunnen uitleveren steeds bij. Voorheen werd het bronmateriaal voornamelijk uit Engeland en Duitsland gehaald. Inmiddels wijkt de DS Groep uit naar Italië, Spanje en Turkije.

Wereldwijd probleem

Volgens DS Groep is het kunststofgebrek een wereldwijd probleem. De prijzen voor plexiglas en ander helder kunststof materiaal gaan omhoog, en dat wordt doorberekend naar de klanten. Die probeert het bedrijf wel zo goed mogelijk te blijven bedienen, hoewel er soms al nee verkocht moet worden.

Naast Almere heeft het bedrijf nog vijf vestigingen met in totaal 60 man personeel. Die blijven zolang er materiaal beschikbaar is keihard doorwerken om zoveel mogelijk orders uit te voeren.

Onze Ambassadeurs