Theater- en muzieksector Flevoland kan niet zonder steun overheid

Geschreven door Redactie

Luide roep om hulp vanuit de theaterwereld

Ook Agora Theater kleurt rood uit protest

De Lelystadse bedrijven Love4Laser, DMS-Showtechniek en Line4Events hebben dinsdagavond 11 augustus tot 23.55 uur het Agora Theater in rood licht gezet. Hiermee sloten de bedrijven zich aan bij de actie Red Alert. 

Met Red Alert liet de sector theater-, podium- en evenemententechniek wereldwijd zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Vanaf half maart staat deze sector nagenoeg helemaal stil en het gemiddelde omzetverlies sindsdien komt uit op 85%. 


Met Red Alert vroeg de sector om aandacht. De sector wilde de overheid laten begrijpen dat vijf maanden overleven alleen mogelijk is met een continuering van de steunpakketten NOW, TOZO en de TVL. Sinds eind maart zijn alle theaterproducties, festivals en evenementen ‘verboden’ en het ziet er niet naar uit dat daar de komende tijd veel verandering in komt.