Kia lanceert de e-Niro Edition

Geschreven door Redactie
Kia lanceert de e-Niro Edition Foto gemaakt door: KIA, https://www.kia.nl

Dit is de e-Niro: een aantrekkelijke edition van volledig elektrische Kia, met rijke uitrusting.

Kia groeit dóór in Nederland

Na recordjaar 2020 heeft het merk ook in de eerste helft van 2021 het succes verder uitgebouwd. Met een marktaandeel van 9,5% was Kia in juni wederom het bestverkochte automerk van Nederland. En in de eerste helft van het jaar was Kia het op één na grootste automerk. Een van de belangrijkste pijlers onder het succes van Kia is de brede line-up van geëlektrificeerde auto’s. Van de 14.219 tot nu toe in 2021 verkochte Kia-modellen was 36 procent een Hybrid, Plug-in Hybrid of EV.

De succesfactor van de e-Niro

Een van de grootste succesmodellen van Kia is en blijft de Niro. Met name de volledig elektrische versie van de bestverkochte auto van Nederland in 2020, is dit jaar onverminderd populair. Ook in juni van dit jaar topte de Niro de Nederlandse verkoopranglijsten. De recordverkopen laten zich goed verklaren. De gunstige prijs/prestatieverhouding, het snelle 3-fase laden, de luxe en complete uitrusting, de ruimte en het grote bereik van tot wel 455* kilometer maken de e-Niro zeer geliefd.

Sinds de lancering van de Niro heeft Kia er in ons land al 36.000 exemplaren van geregistreerd. Met 12.000 eenheden is inmiddels een derde van alle in Nederland rijdende Niro’s volledig elektrisch.

De afgebeelde e-Niro is een DynamicLine in de kleur Yacht Blue.


Over de nieuwe e-Niro

Om overstappen op elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, komt Kia met een nieuwe variant van de e-Niro. De nieuwe Edition is gebaseerd op de al rijk uitgeruste DynamicLine en voegt Privacy Glass, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel toe. De Edition wordt geleverd met 17” lichtmetalen velgen en biedt bovendien onder meer een full map 10,25” navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services, adaptieve cruise control, climate control, smart key, Apple Carplay & Android Auto, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera.

De nieuwe Kia e-Niro Edition is leverbaar met een accu van 39.2 kWh en een vermogen van 100 kW / 136 pk of 64 kWh en 150 kW / 204 pk. De consumentenadviesprijzen liggen tussen de 37.995 euro en 40.995 euro. 

De nieuwe e-Niro Edition is nu te bestellen bij de Nederlandse Kia-dealers. De eerste exemplaren arriveren vanaf medio september in ons land.